-- annonse --
Nyheter
TIL SAK: Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen går til sak mot Rosenborg for usaklig oppsigelse. Foto: NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Advokat Stein Kimsås-Otterbech i Advokatfirmaet Thommessen AS og advokat Andreas Messelt Ekker i Bjerkan Stav Advokatfirma AS representerer Ingebrigtsen og Hoftun. De har gitt følgende uttalelse til VG:
  – Det har vært skriftlig korrespondanse mellom partene, og det har blitt avholdt et resultatløst møte. Dette blir nå en rettslig prosess for domstolene, og vi mener at oppsigelsene av Hoftun og Ingebrigtsen er usaklige.

Forholder seg rolig

Rosenborg tar det helt med ro at de to trenerne med støtte fra sine advokater om få dager sender en stevning til Sør-Trøndelag tingrett.
  – Vi forholder oss helt rolig til dette. I Rosenborg mener vi at vi har jussen og alt annet på plass i denne saken, sier personalsjef Trond Alstad til VG.
  Klubbens styreleder Ivar Koteng, sier følgende til NRK:
  – Jeg kjenner ikke til at de går til sak. Det er ikke noe som tyder på det foreløpig, men de har vel sendt det inn nå. De tar sikkert ut stevning nå, og ringer til avisene før vi får vite det. Det er sikkert det som har skjedd.

Strider mot arbeidsmiljøloven

Advokatene utdyper saken overfor VG:
  – Saken handler også om hvordan RBK benytter arbeidsavtaler som strider mot arbeidsmiljøloven, og Rosenborgs håndtering av prosessen mot Hoftun og Ingebrigtsen. Spørsmålet om norske fotballtreneres stillingsvern står sentralt, og Trenerforeningen støtter trenerne og søksmålene.

– Må ha respekt

Daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening bekrefter advokatenes utsagn.
   – Det er et klubbstyres rett å si opp fotballtrenere, men det må gjøres på en skikkelig måte. Arbeidsmiljøloven gjelder også i fotball. I tillegg må du ha respekt for dine ansatte, sier Teddy Moen til VG og mener ledelsen i RBK har «hoppet over loven».
  – Vi må ha forventninger om at lovene som er satt opp, fra arbeidsgiver til arbeidstaker, blir fulgt. Det har ikke skjedd i denne saken, mener Moen - og begrunner:
  – Da Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken, fulgte ingen begrunnelse. Og henvendelsen kom heller ikke skriftlig, men muntlig. De ble bare bedt om å gå på dagen. I slike saker skal partene først ha et drøftelse-møte. Det hoppet ledelsen i Rosenborg glatt over. Det verste var at Erik Hoftun fikk beskjeden i et rom der det også var andre mennesker til stede. Det er svært skuffende av Rosenborg.

  • Les hele saken i VG
  • Les saken hos NRK
-- annonse --