-- annonse --
Nyheter
FERDIG: Tor Thodesen er ferdig som trener i Helsinki IFK. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Fjoråret gikk utmerket under Thodesens ledelse. Han kom til oss i 2019 og lyktes veldig bra med tanke på de vanskelige forutsetningene. I fjor kom førte Tor med seg slike ting som vi ønsket oss. Jeg vil takke ham for det og for alt annet han har gjort for klubben. I år har vi ikke fått de resultatene vi har forventet oss – ikke i den finske cupen og ikke i starten av Veikkausliiga. Matchprogrammet er tøft nå. En seier på åtte tellende kamper i år holder ikke. Endringene måtte skje nå, sier sportssjef Mika Lönnström i HIFKs pressemelding.

Ikke én manns feil

– Dårlige resultater er aldri en manns feil, og jeg vet at et trenerbytte i sesongen sjelden leder til bedre resultater. Vi er likevel bare i starten av sesongen. Spillet vårt fungerer ikke og vi må gjøre hva vi kan for å få til en endring, sier klubbdirektør Christoffer Perret.
  – Hovedtreneren må ta ansvaret for resultatene. Vi må alle se oss i speilet nå og løfte oss. Vi har mye kompetanse i trenerstaben og spillergruppen, men det har ikke ledet til resultater på banen, fortsetter han.

Hyller klubben, ikke arbeidsmiljøet

Tor Thodesen skriver selv på sin Facebook-side:
  – Mitt eventyr i Helsinki har vært en glede og et privilegium. Jeg kommer alltid til å huske laget og den veldig spesielle atmosfæren skapt av den lojale fansen til denne fantastiske klubben, skriver Thodesen og fortsetter:
  – Jeg tok en kalkulert risiko da jeg godtok et nytt år i høst, da jeg ble gjort klar over at jeg måtte få maks ut av laget for å beholde jobben. Det har endt med et arbeidsmiljø jeg ikke vil savne.

God representant

 – Tor Thodesen har vært en god representant for den norske trenerstanden i Finland. Meg bekjent var han også den aller første treneren fra Norge som fikk anledningen til å virke på høyeste nivå. Nå har vi også Arne Erlandsen som er hovedtrener i KuPS Veikkausliigaen. Tor har all grunn til å være fornøyd med jobben som er gjort, og så håper vi å se han tilbake i en trenerrolle i norsk fotball igjen snart. Han har hatt en lang trenerkarriere i inn- og utland som gir han en unik og stor kompetanse. Tor har også vært medlem av Trenerforeningen i alle år og senest i 2019 bidro han til programmet på Cupfinaleseminaret, forteller daglig leder Teddy Moen i NFT.

-- annonse --