-- annonse --
Nyheter
TRØNDERE PÅ TUR: 48 trenere og trenerveiledere fra NFF Trøndelag har på studietur til Hengelo og Alkmaar i Nederland. Foto: Privat
Gjest
Av Tor Asle Kleveland, Utviklingskonsulent NFF Trøndelag og Rosenborg Ballklub

Oppholdet ble avsluttet med toppoppgjøret mellom AZ Alkmaar og Feyenoord i Eredivisie. Med de to tidligere RBK spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø, samt Bjørn Maars Johnsen på banen, greide hjemmelaget 1-1 mot gjestene, som blant annet i 1999 møtte RBK i Champions League.
  Etter kampen gjorde jeg et intervju med de to tidligere RBK spillerne som har bakgrunn fra aldersbestemt fotball i Stjørdals-Blink, Verdal og Levanger til aktivt lyttende kursdeltakere.
  Holland University Sport stod som arrangør for kurset der trenerveiledere, klubb-BDO veiledere og BDO kretslagstrenere var deltakere, samt tiltaksledere for BDO-lagene.
  Skolering i nederlandsk fotball filosofi, praksis observasjon av aldersbestemte klasser fra 11 år og frem til G19, samt kampforberedende trening og kamper for Feyenoord G15 og G19 var bare noen av ingrediensene som stod på programmet.
  Vi fikk også en innføring i AZ Alkmaars visjoner og utviklingsmodell, som viste hvor profesjonelt de jobbet for å utvikle spillere.
  Høydepunktet var imidlertid kampen der AZ Alkmaar startet forrykende, fikk 1-0 ledelse til øredøvende hjemmejubel – før lagets 17 årige stortalent, spissen Myren Moadu måtte ut med et stygt benbrudd i leggen.
  Inn kom den norske landslagsspissen Maars Johnsen, men verken han eller trønderduoen greide å hindre gjestene fra Feyenoord å utligne til 1-1.
Vi kommer hjem med ny erfaring og økt fotballkunnskap som skal brukes til å gjøre trønderske fotballspillere blant barn og ungdom til bedre fotballspillere og til økt trivsel i fotballen.

IntervjuINTERVJU: Tor Asle Kleveland intervjuer AZs to trønderske profiler Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø etter kampen mot Feyenoord. Foto: Privat

-- annonse --