-- annonse --
Nyheter
NY EKSPERT: Fotballtrener Eline Torneus er Eurosport og Dplays nye fotballekspert før 2020-sesongen. Foto: TVNorge/NTB scanpix
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

I går kveld rullet den norske toppfotballen endelig igjen – da de første kampene i årets Eliteserie ble spilt. TV-rettighetshaver Discovery, som sender alle Eliteseriekampene på Eurosport, TVNorge og strømmeplattformen Dplay, har hentet inn Eline Torneus som et del av sitt nye ekspertteam.
I en pressemelding skriver Discovery at Torneus vil bli en fast del av Eurosports ekspertkorps rundt Eliteserien og skal hovedsakelig være ekspert i Fotball Direkte sammen med Tor Ole Skullerud, Bengt Eriksen, Bernt Hulsker, Joacim Jonsson og Kjetil Rekdal.

En glede og ære

– Det å få muligheten til å jobbe som fotballekspert for Eurosport og Dplay er en utrolig glede og en ære for meg. Eliteserien i seg selv er en arena og et produkt som tiltaler meg, men nå i en spesiell tid og hverdag tror jeg det blir ekstra spennende. Vi har et oppsett ingen har sett maken til før, og kan alt skje. Det blir veldig spennende å se hvilke prioriteringer som blir gjort både i form av rullering på lag, spillerkjøp og taktikk. Jeg gleder meg enormt til å følge utviklingen utover sommeren og høsten, sier Torneus selv om den nye jobben.

Utviklingssjef i Røa

Etter å ha trent Skjervøys herrelag, har Torneus den siste tida vært utviklingssjef i Tromsø-klubben Fløya. Men far 1. august flytter hun tilbake til Oslo for å bli utviklingssjef i Røa.
Hun har også Toppserieerfaring som spiller for både Røa og Fløya.
– Eline har imponert oss stort, og hun har vist en enorm kunnskap og formidlingsevne rundt norsk fotball. Det kommer godt med når vi skal formidle fotball til folket både på Dplay og lineær-TV denne sesongen, sier Morten Johannessen, fungerende sportsdirektør i Discovery.
Han røper at hennes første TV-opptreden kommer i Fotball Direkte-sendingen i forbindelse med tredje serierunde.

-- annonse --