-- annonse --
Nyheter
TØFF KAMP: Tidligere Lillestrøm-trener Arne Erlandsen kjemper en tøff kamp mot kreften. Foto: NTB scanpix
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Medlem i NFT og mangeårig topptrener, Arne Erlandsen (58), fikk for en tid tilbake påvist kreft. Han har allerede vært gjennom en operasjon, og nå er han i gang med et tøft behandlingsregime.
  – Det blir noen utfordrende dager og uker. Men jeg har vært gjennom flere tøffe kamper - både på og utenfor banen. Jeg vinner de fleste. Forhåpentligvis skjer det samme nå. Dette er en kamp jeg skal vinne, sier Arne Erlandsen til LSK.no.

Et forbilde

- Arne er et stort forbilde for mange fremadstormende fotballtrenere og en god kollega. Han er en av landets mest erfarne fotballtrenere. Det er klart at vi som trenere, kolleger og hans egen forening, blir påvirket og rørt av den holdningen og instillingen av Arne viser  i en krevende situasjon for ham.
  Det sier daglig leder Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening. Han fikk selv beskjed om at han hadde en ondartet kreftsvulst i tykktarmen i november i fjor. Og har vært gjennom både operasjon og cellegiftbehandling i 2018.

Så han vet hva han snakker om når han berømmer Arne Erlandsens sitt pågangsmot.
  – Å være åpen og ærlig om situasjonen krever mye, men er samtidig det aller beste. Det er mye usikkerhet blant andre mennsker rundt dette med kreft, og da er hans opptreden her med på å mennskeliggjøre at kreft er noe som rammer mange i Norge - og høyst tilfeldig. Også fotballtrenere får kreft!
  Men i likhet med seg selv, er Teddy Moen sikker på at Arne er i gode hender i det norske helsevesnet, og at han har en fysikk og mentalitet til å bekjempe sykdommen. 

Skal tilbake

Denne våren måtte Arne Erlandsen forlate jobben som hovedtrener i Lillestrøm SK, en klubb han ledet til seier i Cupfinalen senest i fjor. Han mener det å berge plassen i Eliteserien i 2017 for deretter å vinne cupfinalen på Ullevaal samme høst, var en stor prestasjon ,som han er stolt av. 

Invitert av Trenerforeningen

NFT har invitert Arne Erlandsen som gjest på årets Cupfinaleseminar. 
  – Arne har vært en av dem som år etter år har deltatt på Cupfinaleseminaret og delt av sin kunnskap og erfaring. Han har alltid vært en god støttespiller for NFT. Da synes vi det er naturlig å vise respekt overfor Arne og vise at vi bryr oss om han og hans kamp for å vinne over kreften, sier daglig leder Teddy Moen.

• Se NRK-intervju med Arne Erlandesen ved å klikke på bildet under.

Arne løper ny 1

-- annonse --