-- annonse --
Nyheter
ANSATT: Trine Rønning blir ny landslagstrener for det yngste landslaget på jentesida, J15. Foto: NFF
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Tidligere landslagskaptein Trine Rønning (35) har en unik erfaringsbakgrunn som spiller med hele 162 A-landskamper. Nå ser hun frem til å ta fatt på jobben som trener for landets yngste landslagsjenter.
  – Det er kjempeartig. Det å ta steget fra å være fotballspiller til å bli trener, det er noe helt annet, så jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på oppgaven, sier hun til fotball.no.

Prosjektleder og landslagstrener

Trine Rønning jobber som prosjektleder for jentesatsingen i NFF Telemark og som fagansvarlig for NFFs Telenor Xtra. Dette skal hun nå kombinere med jobben som landslagstrener for J15.
  – Jeg ser frem til å få lov til å være med å påvirke og utvikle de som kommer nedenfra, og ikke minst lære dem hva fotball handler om. Selve fotballspillet. Den helheten. Det er det som opptar meg mest, sier Trine Rønning til fotball.no.

Viktig signal

Fagsjef for kvinnefotball i NFF, Even Pellerud, mener ansettelsen er et viktig signal om at Fotballforbundet ønsker å satse på kvinnelige trenere.
  – Siden Lena Tyriberget begynte i Avaldsnes, så ble J15-jobben ledig. Da synes jeg det var naturlig med en ny jente inn. Trine er en vi har blinket ut som kan ta det løpet her. Hun er i gang med trenerjobb allerede og er i utdanningsløp. Da var Trine enkelt å innstille på, sier Pellerud til fotball.no, og fortsetter:
  – Vi ønsker å oppfordre Trine og andre i samme situasjon som henne til å satse på treneryrket. Det er en del som ikke tør å det steget, men her ønsker vi å bidra til å vise at det er muligheter, avslutter Pellerud.

-- annonse --