-- annonse --
Nyheter
FORNØYDE: Utviklingsansvarlig Morten Giæver i TIL, styreleder Monica Brække i Krokelvdalen og TILs hovedtrener Gaute Helstrup er fornøyd med den nye samarbeidsavtalen. Foto: til.no
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Vi er utrolig stolte, sier utviklingsansvarlig i Tromsø IL, Morten Giæver til til.no om det nye, formaliserte samarbeidet mellom TIL og naboklubbene.
  Avtalen innebærer blant annet systematisk hospitering til TIL-akademiet for spillere fra samarbeidsklubbene og trenerutvikling. I tillegg vil TIL sette av tid til besøk hos de andre byklubbene, samtidig som de vil bli invitert til å komme på besøk og se hvordan TIL selv jobber i eget hus.

Eierskapsmodell

I avtalen ligger det også en eierskapsmodell.
 – Mange vil nok rette oppmerksomhet mot eierskapsmodellen som sier at når en spiller tar overgang til TIL-akademiet beholder moderklubben 7,5% eierandel. Men klubbene er vel vitende om at det kun er de færreste som blir så gode at det kommer store beløp ut av salg. Klubbene er enige om at det er de andre tiltakene i avtalen som er de viktigste og som kommer til å bidra i hverdagen, forklarer Giæver til Tromsøs hjemmeside. 

Lang prosess

Allerede i 2019 ble det på et møte med alle byklubbene opprettet en arbeidsgruppe bestående av Hamna, Kroken, Fløya, TUIL og TIL. Gruppa har jobbet med å utforme innholdet i det som nå er blitt til en konkret samarbeidsavtale – med formål om å styrke samarbeidet for å utvikle fremtidige toppspillere fra Tromsø, samt styrke de lokale miljøene. 
  – Vi ønsker tettere kontakt med alle klubbene. Og vi ønsker å bidra til å styrke de allerede gode miljøene rundt oss. Både slik at bredden ivaretas enda bedre og at byen utvikler enda flere toppspillere. Du kan se det som et slags økosystem i Tromsø-fotballen, sier Giæver.

Blåmann, Kvaløya, Stakkevollan, Hamna, Skarp, Fløya, Reinen, Krokelvdalen og Ulfstind er de ni klubbene TIL har skrevet avtale med. I tillegg ønsker klubben å inngå en egen avtale med TUIL.

-- annonse --