-- annonse --
Nyheter
VIKARIERER: Fram til Hege Riise overtar ansvaret for Norges J19-landslag i spetember, blir Lena Tyriberget sjef for både J16- og J19-landslaget. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Hege Riise blir Norges nye J19-landslagstrener, men skal først vikariere som sjef for Englands A-landslag – «The Lionesses» - fram til og med OL i Tokyo. NFF har derfor landet en midlertidig løsning der J16-landslagstrener Lena Tyriberget også blir J19-sjef fram til Riise overtar.
  For J19 har UEFA planlagt EM-kvalifisering i april og EM-sluttspill til sommeren.

Glad for løsningen

– Vi er veldig glade for at Lena tar ansvaret for J19 i denne perioden. Det er fortsatt planen at J19-EM skal gjennomføres og vi må legge en best mulig plan for hvordan vi skal klare det i disse usikre tidene, sier seksjonsleder for aldersbestemte landslag Truls Dæhli til fotball.no.

Spennende utfordring

– Jeg ser frem til å jobbe med J19-landslaget. Det er en spennende utfordring som ligger foran oss dersom kvaliken og EM går som planlagt. Det blir viktig å legge en så god plan som mulig under rådende forhold, få på plass et støtteapparat, og når det åpnes for kamper igjen blir det viktig å ha et godt samarbeid og dialog med klubbene for å kartlegge og følge opp 02- og 03-årgangen gjennom vinteren og frem til kvaliken i april, sier Lena Tyriberget til fotball.no og legger til:
   – Det er en naturlig målsetning å kvalifisere seg til EM. Det har vært et spesielt år for mange, og begge disse årskullene har mistet en del landslagstiltak, men sånn er det med lag ellers i Europa også. Det er en naturlig målsetning å kvalifisere oss til EM, og dersom vi klarer det er det også et VM vi kan kvalifisere oss til. Det er også en gulrot.

-- annonse --