-- annonse --
Nyheter
UEFA presidenten Aleksander Ceferin tar avstand fra en ny superliga.FOTO: UEFA
UEFA president Aleksander Ceferin klar i sin tale.FOTO: UEFA
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Og han tilføyde - vi vil aldri gi etter for utpressing fra dem som tror at de er allmektige og kan manipulere mindre ligaer.
Penger skal ikke bestemmer alt.
At det er et enormt klasseskille mellom gigantklubbene i de ulike nasjoner sammenlignet med eksempel den norsk eliteserie har vel vært vært der i uminnelige tider, selv på den tiden Rosenborg var i det gode selskap sammenhengende fra 1995/96 til 2005/06 sesongen.

Gigantklubbene

Her er verdens rikeste fotballklubber i 2015/2016 sesongen kilde Delolitte
1. Manchester United (England): 6,32 milliarder kroner i samlede inntekter
2. Barcelona (Spania): 5,69 milliarder kroner
3. Real Madrid (Spania): 5,68 milliarder kroner
4. Bayern München (Tyskland): 5,43 milliarder kroner
5. Manchester City (England): 4,81 milliarder kroner
6. PSG (Frankrike): 4,77 milliarder kroner
7. Arsenal (England): 4,29 milliarder kroner
8. Chelsea (England): 4,1 milliarder kroner
9. Liverpool (England): 3,7 milliarder kroner
10. Juventus (Italia): 3,12 milliarder kroner

Til sammenligning hadde Rosenborg i samme sesong et budsjett på 241 millioner.

"Mye vil ha mer"

uefa champions league 2015 2016 stars

UEFA ser at fremtiden vil bli bekymringsfull om de de 10 gigantklubbene skulle fortsette å dra fra resten av fotballverden, gapet mellom de største og de andre vil bli større og større.
Hvor realistisk vll det være at Scandinaviske klubber vil klare å kvalifisere seg til Champions league i fremtiden?

Ved å etablere en egen superliga, vil pengestrømmen øke ytterligere og gjøre avstanden til resten av klubbene i Europa enda større og de er kommet lamgt på veien med drømmen sin. Fra 2018 vil de fire høyest rangerte nasjonene som England, Tyskland, Italia og Spania få 16 lag med i Champions Leauge mot 11 i 2017. Frankrike som ikke er med blandt " de fire største" har et lag i årets kvartfinalen, deretter kommer de "fire største" med  Italia 1 lag, Tyskland 2 lag, Spania 3 lag videre.

Rune Bratseth er bekymret

bratseth foto Thomas Myhren RBKFOTO: Thomas Myhren RBK web

Rune Bratseth som var Sportsdirektør i storhetstiden samt vært styremedlem i RBK  de senere år tror gigantkubbene skyter seg selv i foten ved bare å tenke på egen vekst.  Det kan bli kjedelig i lengden med bare å få se de samme lagene. Hvis du aldri får sjansen til å se David slå Goliat igjen, mister du noe på veien, sier Rune Bratseth til adressaavisa.no som har laget en mere utfyllende sak om dette.
I forbindelse med RBK signeringen av stjernespilleren Niclas Bendtner kom det klart frem at det var for å stryrke RBK foran høstens kvalikk til Campions League. Om de skulle klare å komme til gruppespillet, vil også dette være et skritt videre for den kjente internasjonale spilleren. Det er ogsså svært lukurativt økonomisk da RBK få flere hundrede millioner i inntekter, derfor er det svært viktig at RBK og andre klubber fra scandinavia har mulighet for å være med i Campions Leauge alternativt i Europaligaen i årene fremover.

• Her kan du lese mere hva Bratseth mener om utviklingen samt mere som er omtalt rundt Gigantklubbenes drømmer for det "nye fotballeuropa"
på adressa.no.

 

-- annonse --