-- annonse --
Nyheter
START NEDENFRA: – Start med de unge, er rådet til de som ønsker å skape seg en trenerkarriere fra Uwe Rösler, her i samtale med NFTs daglige leder Teddy Moen på Cupfinaleseminaret. Foto: Ivar Thoresen
Jan Otto Solberg
Jan Otto Solberg
Nettmedarbeider

938 58 224

Uwe Rösler (49) har tidligere vært trener for Lillestrøm, Viking, Molde, Brentford, Wigan, Leeds United og Fleetwood Town. Han har det ikke travelt med å finne seg ny managerjobb, noe han allerede har fått tilbud om. Rösler ønsker imildertid ikke å gå i gang igjen før til høsten.

Trengte en lang pause

– Jeg trengte en lang pause. Og den skal jeg ha, sier han til VG. Den siste tiden i Fleetwood Town på nivå tre i engelsk fotball tok på. I februar var han ferdig i klubben. Nå bruker han ekstra tid med familien, samtidig som han jobber i media. Kanskje gjør han det i sommer også, under VM i Russland for BeIN Sports.

Ville startet med yngre spillere

I november fyller Rösler 50 år. Da har han allerede ledet A-lag i over 450 obligatoriske kamper.
  – Jeg fikk litt sjokk da jeg fant ut at det var så mange kamper. Og jeg som fortsatt føler meg ganske ung som trener, sier Rösler. 

Sin første trenerjobb hadde han i Norge. Når Rösler nå ser seg tilbake, så tenker han også at han kanskje ville valgt en annen vei hvis han fikk muligheten til å gjøre ting om igjen, og gjerne startet med å trene spillere i alderbestemt fotball. I stedet ble han direkte hovedtrener for Lillestrøms A-lag. Og da blir det vrient å gå motsatt vei igjen.

• Les hele saken på vg.no.

-- annonse --