-- annonse --
Nyheter
VÅRE NESTE MENN: «vi må ha med oss de som elsker spillet» sier NFF Håkon Grøttland utdanningsansvarlig landslagsskolen. Foto: Skjermdump/TV2
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Det er TV2 Sumo som har startet en serie som har denne overskriften og som presenteter hva som kreves for å nå denne drømmen.

Svært få når drømmen

Det kan være rundt 29  000 i en slik årgang i Norge, rundt 15 000 av disse spiller fotball og som har denne drømmen. Hvert år er det rundt 60 gutter som kjemper om en plass på U15-landslaget, cirka 20 av disse kommer inn i stallen.
Det er kanskje bare en til to spillere fra denne årgangen som når A-landslaget.

Men drømmene når lenger enn dette for de aller yngste. De drømmer om å bli proff i verdens beste ligaer. På grunn av populariteten til engelsk fotball drømmer de om å spille for Manchester United, Liverpool eller andre toppklubber. Du ser dem komme på treninger med all verdens ulike fotballtrøyer med navnet på favorittspilleren på ryggen. De mest populære er vel Messi, Ronaldo, Mané eller hvilken som helst annen spiller de liker, gjerne knyttet til sitt favorittlag.

Hva skal til for å nå drømmene?

Det finnes et uttallige historier, spesielt fra våre «gamle helter» fra 80-90 tallet, hvor det norske A-landslaget var blant de beste i Europa i en periode. Aldri har vi hatt flere fotbasllspillere spredt rundt i toppklubber i Europa, de fleste havnet i England. Mange av disse dro ut etter at de hadde blitt oppdaget gjennom landslagsspill.

Flere  av disse har skrevet bøker som beskriver hvordan de klarte å nå så langt som dem gjorde.
Dette har tidligere proff, nå ekspertkommentator og blogger Brede Hangeland, som sammen med TV2 har tatt tak i med en serie som er verdt å følge.
Det er også blitt samme  navnet på TV2 Sumo sin serie om dette  "Våre neste menn", den er oså presentert på «God morgen Norge» på TV 2.

Trenere kan hente erfaringer

Denne serien blir helt sikkert svært populær,  nå kan trenere på alle nivå skaffe seg kjennskap til hva skal til for at håpefulle gutter skal nå drømmen sin. Dette gir gode tipps på hvordan behandle guttene, hvordan legge opp treningene, hvordan følge dem også utenom treningene.
Det som er klart , man bør sørge for at «drømmen» varer lengst mulig, den enkelte finner selv ut når treningsmengden øker så mye at en innser at dette vil en ikke klare.
Historien til dagens talenter, for  eksempel Martin Ødegaard beskriver dette med opptil 20-25 timer trening hver eneste uke.

Her kan du klikke deg inn på TV 2 sumo for å se en serie fra landslagsamlinger med flere intervjuer av unge hpefulle gutter, men også kommentarer fra tidligere proffer og utviklingsansvarlig landslagsskolen i NFF Håkon Grøttland og flere landslagstrenere.
• Her er 1. episode i denne serien.TV 2 Sumo 

Se nye episoder av «Våre neste menn» hver onsdag på tv2.no og TV 2 Sumo. 

• Her kan du klikke inn på Bloggen/TV2 Brede Hangeland

-- annonse --