-- annonse --
Nyheter
16 KLUBBER: – Det å kunne dele den kunnskapen vi har opparbeidet oss over mange år og den kompetansen som sitter i veggene i Jåttåvågen med klubbene rundt oss gjennom Trenerløftet, er utrolig gøy, sier daglig leder i Viking Fotball, Eirik Bjørnø. Foto: NTB
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Gjennom Trenerløftet besøker Viking breddeklubber i regionen hver uke mandag til torsdag. Trenere fra akademiet prater og spiller ball med barn og voksne, og observerer når aldersgruppen syv til ni år trener.
  Hele vinterhalvåret – fra høstferie til påskeferie – er trenere i mørkeblått å se ute hos samarbeidsklubbene. Hver enkelt klubb får besøk annenhver uke, og med jevnlige kontakt knytter man tette bånd, noe som er ønsket og viktig for Viking.

– Utrolig gøy

– Det å kunne dele den kunnskapen vi har opparbeidet oss over mange år og den kompetansen som sitter i veggene i Jåttåvågen med klubbene rundt oss, er utrolig gøy. Samtidig lærer vi masse når vi er rundt om på besøk hver eneste uke. Både gjennom spillerne og trenerne i klubbene, men også gjennom foreldre, styret og ledelse, sier daglig leder i Viking Fotball, Eirik Bjørnø, til vikingfotball.no.

16 klubber

16 lokale klubber fra Varhaug i sør til Randaberg i nord deltar i dag på Trenerløftet i Vikings regi. Fire nye klubber er nylig tatt opp. Enda flere ønsker å være med, men foreløpig har ikke Viking kapasitet til å ta med flere.

Trenerløftet en del av samarbeidsprosjektet Fotballøftet. Vinterhalvåret er det Trenerløftet som har fokus. Sommerhalvåret arrangeres det blant annet fotballskoler. Noe som var en stor suksess i fjor og som man håper flere vil hive seg på i år.
  Totalt har rundt 300 trenere og 1500 spillere vært involvert i prosjektet siden oppstarten i 2019.

Trenerkurs

En del av tilbudet Viking gir gjennom Trenerløftet er også delkurs 1 og 2 i Grasrottreneren, de to første trinnene på NFFs trenerutdanningsstige.
  – Det er den letteste måten å ta Grasrottreneren på. Da får du tatt det i egen treningstid, med egne spillere. Det er bare en 15 minutters prat i etterkant og et e-læringskurs som må gjennomføres, forklarer leder for samarbeid i Viking, Eirik Terøy.
  – I tillegg er det gratis! Trenerløftet koster ikke en krone for klubbene. Takket være våre samarbeidspartnere, sier han til vikingfotball.no.

– Trenerløftet er ikke et prosjekt for å skape toppfotballspillere. Vi skal skape gode miljøer hvor barn kan mestre, føle seg trygge og trives. Det er det som er målsetningen, presiserer Terøy.

Disse klubbene er med i Trenerløftet: Varhaug, Vardeneset, Forus & Gausel, Randaberg, Vaulen IL, Jarl, Sunde IL, Ålgård FK, Hjelmeland IL, Stavanger IF, Hundvåg Fotball, Riska FK, Sola FK, Staal Jørpeland, FK Vidar, Madla IL, Hinna Fotball, Midtbygdens IL, Brodd

  • Les hele saken på no
-- annonse --