-- annonse --
Samfunnsansvar
STORE SJANSER: Mathare United spilte seg frem til mange store sjanser mot Bremnes, men maktet ikke å score. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

NC logo2I snart 20 år – fra 1990, med et unntak for 1991 – har MYSA fra Mathare-slummen i Nairobi vært representert på Norway Cup. I perioder med opp til tre lag, men de siste årene har det bare vært økonomi til å delta med ett lag hvert år.
  I år deltar Mathare United i G16-klassen.

På farten i tre uker

– De er på farten i tre uker. Først en uke i Norge med forberedelser før Norway Cup. Så selve turneringsuka før de avslutter med en uke i Nederland, forteller daglig leder Teddy Moen i NFT på sidelinja under den avsluttende kampen i det innledende gruppespillet, der Mathare United tirsdag spilte 0-0 mot Bremnes og sikret puljeseieren.
  Moen og NFT har engasjert seg sterkt for å støtte det fantastiske arbeidet MYSA gjør i Nairobi-slummen, ikke minst gjennom å bistå med utstyr og økonomi i forbindelse med det nye undervisningsbygget som ble åpnet i mars.

MYSAs Venner

Den årlige Norway Cup-turen kommer blant annet i stand takket være en fantastisk innsats fra organisasjonen MYSAS Venner i Norge.
  – De bidrar med 250 000 kroner og står for masse praktisk tilrettelegging hvert år, forteller Teddy Moen.

 

NærePaNÆRE PÅ: Nær scoring for Mathare mot Bremnes i denne situasjonen. Foto: Ivar Thoresen

KampklarKAMPKLAR: Mathare United klar for kamp mot Bremnes i Norway Cup tirsdag. Foto: Ivar Thoresen

SamarbeidSAMARBEID: NFTs daglige leder Teddy Moen i samtale med MYSAS grunnlegger Bob Munro på Ekebergsletta tirsdag. Foto: Ivar Thoresen

-- annonse --