-- annonse --
Trenerutdanning
FØRST UTE: Deltakere og veiledere på UEFA B-lisenskurset i Sandefjord. Foto: NFF
gjest

Sesongen for UEFA B-lisenskursene er i gang. Sandefjord var først ute med oppstart 26. juni og utover høsten følger Trondheim i august, og Kristiansand, Stavanger, Sarpsborg og Ålesund i november. I alt vil 144 trenere få mulighet til å utvikle seg som trenere.

– Kunnskap og kompetanse er avgjørende for at norsk fotball skal utvikle seg i riktig retning. Heldigvis har vi i Norge god kultur for at trenere ser betydningen av å være i kontinuerlig utvikling, sier Dag Riisnæs, fagansvarlig for UEFA A- og B-lisens i NFF.

Deltakerne i Sandefjord var de aller første som fikk praksisoppgaver som er linket opp til Landslagsskolen. Det ga både utfordringer og god læring på treningsfeltet.

– De nye praksisoppgavene ga kurset en ny dimensjon. Å jobbe med begreper som for eksempel «å spille seg inn i prioriterte rom» var nytt, men opplevdes som svært relevante, sier Arnfinn Ingjerd, kursleder i Sandefjord.

Roar Breivik og Arne Erlandsen var hardtarbeidende veiledere under dette kurset.

– Mange trenere har opp gjennom årene fått «aha-opplevelser» på UEFA B-lisens. Dette fordi arbeidsformen gir god læring og bevisstgjøring på viktige områder. Slik var det også i år. Deltakerne jobbet ekstremt hardt og fikk god læring, sier Ingjerd.

Nå har deltakerne tre måneder på seg til å jobbe med skriftlige oppgaver, samt med sine egne utviklingsmål som trenere på feltet. Deretter møtes deltakerne til en avsluttende helg i månedsskiftet september/oktober.

-- annonse --