-- annonse --
Trenerutdanning
SAMLING: Bo Folke Gustavson, fagansvarlig for aktivitetsutvikling i NFF, under den første Grasrot Toppspiller-samlingen med kvinnelandslaget i Nederland. Foto: TERJE SKEIE/FOTBALL.NO
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Det ene kurset retter seg mot spillere i Eliteserien, OBOS-ligaen eller Toppserien, det andre mot elever i videregående skole, og bygger på Grasrottreneren-utdanningen som NFF lanserte i fjor.

Tilpasset kurs

Kvinnelandslaget har allerede startet et Grasrot Toppspiller kurs, og hadde sin første av tre samlinger med teori og praksis under sin samling i Nederland tidligere i høst.
  – Grasrot Toppspiller er et tilpasset kurs for spillere i Toppserien, Eliteserien og OBOS-ligaen, der man får mulighet til å gjennomføre kurset over en kort og intensiv periode, med teori og praksis. E-læringskurset vil ligge til grunn for gjennomføringen, og vi har stor tro på at denne modellen vil bidra til at enda flere spillere tar fotballtrenerutdanning, og på sikt vil ta på seg rollen som gode, kompetente trenere ute i klubb, forteller trenerutvikler i NFF, Monica Knudsen til fotball.no.        

Positive spillere

– For min del er dette veldig bra. Jeg prøvde å ta kurset i fjor, men det krasjet med mye annen aktivitet med Avaldsnes og landslaget. Så at de nå lager en forkortet del til oss slik at vi kan ta det på samling er et veldig bra tiltak, sier Elise Thorsnes til fotball.no.

Videregående skoler

Monica Knudsen forteller videre at NFF jobber med å etablere Grasrot vgs.
  – Der vil vi i samarbeid med videregående skoler rundt om i landet, legge til rette for at elever kan ta Grasrottrenerkurset gjennom skolen. Begge disse kursene, Grasrot Toppspiller og Grasrot vgs utvikles i tett samarbeid med Norsk Tipping, som er Grasrotutdanningens viktigste samarbeidspartner, fortsetter Knudsen.

-- annonse --