-- annonse --
Trenerutdanning
MELD DEG PÅ: NFF tilbyr gratis Grasrottrenerkurs som e-læring med påmeldingsfrist 14. april. Foto: NFF
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Gjør som landslagsprofilene Mats Møller Dæhli og Guro Reiten: Ta Grasrottrenerkurset, er oppfordringen fra NFF om tilbudet de lanserer nå mens det er korona-stopp i norsk fotball.
  Kursene starter 16. april.

Tryggere og bedre trener

– I disse utfordrende Korona-tider er det stopp i all organisert fotballaktivitet. Mens vi alle drømmer om å komme tilbake til en normal fotball- og samfunnshverdag, så kan vi faktisk utnytte tiden til noe positivt. Meld deg på Grasrottrenerkurs, slik at barn og unge får en enda tryggere og bedre trener når de endelig kommer i gang med treningen igjen, sier seksjonsleder for spiller- og trenerutvikling i NFF, Håkon Grøttland til fotball.no.

E-læring nå, praksis senere

Gjennom samarbeidet med Norsk Tipping om Grasrottreneren har NFF på kort tid utarbeidet nye Grasrottrenerkurs som nå tilbys gratis så lenge det er stopp i den organiserte fotballaktiviteten – enten du ønsker å ta delkurs 1, 2, 3 eller 4.
  – Den eksisterende e-læringen er beholdt, samtidig som det er lagt til et virtuelt klasserom og online diskusjonsforum til bruk mellom deltagere og kursveiledere. Praksisøktene på feltet vil bli gjennomført så snart det åpnes for aktivitet igjen i regi av egen klubb eller ved kretsorganiserte samlinger, sier fagansvarlig for barn og ungdom i NFF, Bo Folke Gustavson.

Anbefales av landslagsprofiler

Landslagsprofilene Mats Møller Dæhli og Guro Reiten er ambassadører for Grasrottrenerkurset. Møller Dæhli har allerede tatt kurset, Reiten melder seg på nå.
 – Jeg har tatt det selv.  Det er et veldig fint kurs som gir innsikt i pedagogiske tilnærminger og som gir deg et godt grunnlag for å skape et godt miljø for barn hvor de kan trives og ha det gøy med fotballen, sier Belgia-proff og landslagsspiller Mats Møller Dæhli til fotball.no.
  – De fleste av oss har vel litt tid til overs, så jeg har et forslag. Norsk Tipping og NFF har sammen laget Grasrottrener for å sørge for at barn og unge får bedre trenere i fremtiden. Jeg har bestemt meg for å ta min Grasrottrenerutdanning, og du kan gjøre det samme helt gratis akkurat nå, supplerer England-proff og landslagsspiller Guro Reiten.

Viktig rollemodell

Samarbeidspartner Norsk Tipping omfavner også tiltaket.
  – Norsk Tipping ønsker å bidra til flere og bedre trenere i barnefotballen. Treneren er kanskje den aller viktigste rollemodellen i idretten for å tilrettelegge for god aktivitet, trygge miljøer og skape idrettsglede for barna. Derfor ønsker vi, sammen med samarbeidspartnerne våre, å legge tilrette for god kompetanse på trenere i barneidretten gjennom Grasrottrenerkonseptet, sier Preben Stai, rådgiver samfunnskommunikasjon, sponsor og event i Norsk Tipping til fotball.no.

-- annonse --