-- annonse --
Trenerutdanning
ENGASJERTE: Engasjerte jentetrenere fra Mandalskameratene og Randesund på C-lisens-kurs. Foto: NFF AGDER
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Et målrettet tiltak for å motivere flere jenter til å gå på trenerkurs, sier lederen for NFFs Jenteprosjekt, Øyvind Strøm, til fotball.no om C-lisenskurset for jenter i Agder.

• Les også: For dyrt med trenerutdanning
• Les også: Uttak til UEFA Pro-lisens

Gimletroll stilte som arrangørklubb, og bidro sterkt til et godt sluttresultatet. En praksisøkt med flinke J12- og J13-spillere fra arrangørklubben, og  dyktige instruktører i Monica Salvesen Johansen og Marit Sørvig gjorde at deltakerne fikk en veldig god opplevelse av kurset.
  Til sammen deltok 11 engasjerte jentetrenere fra Sørlandet på kurset, og Øyvind Strøm mener dette kan være et tiltak til etterfølgelse.
  – Vi har et enormt behov for å utdanne flere kvinnelige trenere. Vi vet at mange jenter opplever en terskel for å melde seg på trenerkurs. Derfor kan rene jentekurs være et målrettet tiltak for å motivere flere jenter til å gå på trenerkurs, sier han.
  – Også andre kretser har gjennomført dette tidligere med godt resultat. Derfor et det en oppfordring fra vår side om at legges særlig til rette for jenter og trenerutdanning i alle våre kretser, sier Strøm, til fotball.no.

Les hele saken på fotball.no

-- annonse --