-- annonse --
Trenerutdanning
KVINNELIG TOPPTRENER: Ikke alle kvinner driver trenergjerningen like langt som Pia Sundhage, men for å rekruttere flere kvinnelige trenere arrangeres det nå stadig flere grasrottrenerkurs med bare kvinnelige deltakere. Foto: Marius Schjei Dahl
Gjest
Fotballtreneren

 

Stryn Fotball og NFF Sogn og Fjordane gjorde det samme i fjor, med stor suksess. Nå gjør NFF Trøndelag det samme, som en del av kretsens satsing for å rekruttere og utvikle enda flere kvinnelige trenere.

Reduserer frafallet

– Forskning viser at ved kvinnelige trenere på lagene reduseres frafallet og vi får «flest mulig, lengst mulig, best mulig». Vi sier derfor at det skal være minst en kvinnelig trener på alle nyopprettete lag, skriver NFF Trøndelag på sin hjemmeside, der de inviterer til høstens kurs.

To delkurs

NFF Trøndelag tilbyr delkurs 1 av Grasrottrenerutdanningen med egne kvinnekurs i Trondheim og Steinkjer, og delkurs 2 i Trondheim i løpet av november.
  – Det har i flere år vært arrangert egne kurs for kvinner og tilbakemeldingene har vært utelukkende positive. Vi håper derfor at nye, allerede engasjerte kvinnelige trenere rundt omkring i klubbene vil melde seg på, skriver kretsen på hjemmesiden.

-- annonse --