-- annonse --
Trenerutdanning
Raymond Larsen, Geir Nordahl og Sondre Kåfjord er i styret i Sørlandsfotballens venner. Foto: YNGVAR HÅKONSEN/NFF AGDER
gjest

19 bedrifter og institusjoner på Sørlandet har gått sammen om å stifte en forening med navnet «Sørlandsfotballens Venner». Gjennom dette blir det nå tilbudt gratis trenerutdanning for trenere innen barnefotballen i NFF Agder.

– Foreningens formål er å være en støtteforening for breddefotballen på Sørlandet. Foreningen har inngått en samarbeidsavtale med NFF Agder, som omsetter midlene foreningen skaffer til veie til konkrete tiltak innenfor breddefotballen i kretsen, forteller Sondre Kåfjord til fotball.no.

350 000 kroner til trenerutdanning

Den tidligere fotballpresidenten sitter i styret i foreningen sammen Geir Nordahl fra Scan/Trade AS og Raymond Larsen fra Dues Sportsreiser AS.

Ved stiftelsen har foreningen allerede skaffet til veie 350.000 kroner, som i sin helhet skal nyttes til å tilby gratis trenerutdanning til barnefotballtrenere over hele Sørlandet. I barnefotballen i Agder er det cirka 800 lag og 1000 trenere.

– Det er fantastisk å kunne tilby gratis trenerutdanning til trenere i barnefotballen. Vi håper at vi med disse midlene kan være med å inspirere og videreutvikle kretsens mange dedikerte og dyktige barnefotballtrenere. Sørlandsfotballens Venner er et fantastisk initiativ fra bedrifter som bryr seg om fotballen på Sørlandet, og vil ha stor betydning for kretsens utviklingsarbeid i tiden fremover, sier Atle Roar Håland, KA spiller- og trenerutvikling i Agder Fotballkrets.

Hansen hyller tiltaket

Direktør for sportsavdelingen i NFF, Alf Hansen, var tilstede da nyheten ble offentliggjort torsdag.

– Dette er et fantastisk initiativ fra Sondre, NFF Agder og næringslivet på Sørlandet. Å få utdannede trenere i barnefotballen er meget viktig, så dette er et veldig positivt tiltak, sier Hansen.

I fjor startet NFF opp Grasrottreneren i samarbeid med Norsk Tipping, nettopp for å utdanne flere trenere til barnefotballen. Nå får altså klubbene i Agder enda mer drahjelp.

– Gjennom Grasrottreneren vil vi få med flere på trenerutdanning. Vi har gjort det mer tilgjengelig gjennom e-læring og billigere ved å gjøre bøkene gratis tilgjengelig på nett. Tiltak som Agder har gjort her er noe veldig positivt i tillegg, som kommer klubbene i kretsen til gode, sier Hansen.

– Jeg er glad for å ha vært tilstede på foreningens stiftelsesmøte, og håper dette initiativet kan inspirere andre kretser til å gjøre tilsvarende. Det skal bli interessant å følge dette videre og vi har selv bidratt med et tilskudd. Det er hyggelig å se at Agder går foran og de fortjener stor skryt for arbeidet de har gjort med dette, fortsetter han.

– En glede å være med

Fotballkretsen har vært fødselshjelper for foreningen. Ideen ble født i en prosjektgruppe i kretsen bestående av daglig leder, Kjell Johnsen, nestleder i kretsstyret, Dag Andersen, klubbutvikler Yngvar Håkonsen, og nevnte Kåfjord.

– Innen toppfotballen finnes det en rekke slike støtteforeninger, og ideen var å gjøre noe tilsvarende for breddefotballen. Gjennom kontakt med støttespillere i næringslivet har så prosjektgruppen videreutviklet konseptet, sier Kåfjord.

Dette er første gang en slik ordning benyttes i Norge. Igland Garasjen A/S er en av bedriftene som gledelig stilte opp på dette.

– Det var lett å svare ja da vi ble invitert som medlem i denne foreningen. Det er en glede for oss å kunne bidra i det flotte arbeidet som fotballklubbene gjør for barn på Sørlandet, sier sponsoransvarlig Terjei Kløvfjell.

-- annonse --