-- annonse --
Trenerutdanning
«MR INTER PLAY»: Jan Tuli var svært fornøyd med at han fikk vist frem sitt analysesystem på Serneke Arena Gøteborg. Foto: REIDAR SCHJEI
Reidar Schjei
Reidar Schjei

932 57 318

Men denne gangen fikk man prøvd ut analysesystemet i forbindelse med kamp da IFK Göteborg møtte Stabæk til treningskamp i en fullsatt arena som skapte en fin ramme rundt kampen.

Analyse av kampen

Analysesjef for kampen ble Jonathan Hill, som var til stede på konferansen, tidligere Manchester United og Everton, nå trener for Tromsdalen i Tromsø.
   Analysen fra 1.omgang ville bli presentert i pausen av kampen men ikke for noen av lagene, men for det pågående svenske Prolisens-kurset som var til stede i innendørshallen i den flotte Prioritet Serneke Arnena.
  Trenere fra konferansen som ønsket det kunne også være med på gjennomgangen både i pausen og etter kampslutt.

Fokus på hjemmelaget

På forhånd var det bestemt at fokuset ville være på IFK, så klippene fra analysen var selvsagt målrettet på hva «de hvite englene» hadde gjort på «godt og vondt» i 1. omgang.
   Stabæk tok raskt ledelsen og økte den til 2-0, hvor IFK utlignet like før pause.
  Det ble spilt av 3-4 valgte klipp fra 1. omgangen og sammen med disse hadde Hill slagplanen klar for IFK til 2. omgang på flippovertavla. Spørsmålene kunne stilles fra salen.

ProlisenkursetKAMPANALYSE: Jonathan Hill utfra videoanalysen fra 1. omgang, sammenfattet en kort kampplan for kursdeltakerne hvordan IFK skulle ta igjen Stabæk sin ledelse. Foto: Reidar Schjei

Analysen snudde kampen

Resultatet lot ikke vente på seg, IFK snudde kampen og vant den 3-2 etter to scoringer helt på slutten av kampen. I følge Hill, med et smil rundt munnen,  var det selvsagt kampplanen/analysen sin skyld at det gikk slik selvfølgelig, Men Stabæk mente at det første var et flaksemål, og det andre skulle ha vært dømt frispark på, samt at Stabæk hadde en skadet spiller på bakken. En helt vanlig og kjapp analyse etter en kamp hvor trenere fra begge lag ikke er helt enig, da er det godt å ha et analysesystem å holde seg til som viser fakta.
   Vi tar ikke noe standpunkt her, men analysen av hele kampen ble foretatt etter kampslutt, kanskje diskusjonen fortsetter enda hva som var avgjørende for kamputfallet.
PS! analysen kom nok ikke ned i garderoben til IFK!

Jan Tuli 1200
"MR INTERPLAY": Jan Tuli ordnet analysesystemet under kampen og sørget for at analysesjef Hill fikk de klippene han var ute etter. Foto: Reidar Schjei

«Mr Inter Play»

Jan Tuli var svært fornøyd med at han fikk vist frem analysesystemet sitt under konferansen både på stand men også i praktisk bruk under kamp. Flere og flere klubber benytter analysen i pausen av kampenene. Innen barnefotballen vil den også i tillegg til analyse kunne benyttes i sosiale sammenhenger hvor man får sett seg selv i kampsituasjoner. Det finnes ulike systemer for ulike nivå som skal ta i bruk Interplay.
   Til alle klubber/trenere som er interessert i å skaffe seg Interplay må de selvfølgelig ta kontakt for å få mer informasjon og eventuelt tilbud ved kjøp. Jan er særlig kjent for sin høye servicegrad!

• Link til Inter-play Norge

 

-- annonse --