-- annonse --
Trenerutdanning
NYTT KULL: Et nytt kull skal tas ut til UEFA A-lisens trenerutdanning innen 10. april. Her fra en samling i Trondheim under et tidligere kurs. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

UEFA A-lisens er det nest høyeste nivået i trenerutdanningen og NFF utdanner årlig inntil 32 trenere gjennom denne utdanningen. 
  – Målgruppa er trenere som preger/kan komme til å prege norsk toppfotball i årene som kommer, enten som hovedtrener, assistenttrener, spillerutvikler eller keepertrener. Det er ingen forutsetning å være i toppklubb i dag, men du må inneha en relevant trenerjobb, skriver Fotballforbundet i utlysningen som er lagt ut på fotball.no.

Opptakskravene er som følger:

  • Innehaver av gyldig UEFA B-lisens, med minimum 20 poeng på både teori og praksis.
  • Minimum ett års trenererfaring etter gjennomført UEFA B-lisens.
  • Aktiv som trener per i dag, med spillergruppe fra 15 år og oppover. Dersom du ikke er hovedtrener, kreves det at du i perioder av utdanningen må ha hovedansvar for et lag.

Utdanningen starter med en fellessamling i Bergen midt i juni, en ny samling i Trondheim i september og en avsluttende samling i Oslo i desember. I tillegg er det mellomfasearbeid mellom samlingene, blant annet med fokus på «Mitt lag i trening og kamp». 
  Kurset avsluttes med en skriftlig oppgave.

Uttak av inntil 32 deltakere gjøres av NFF sentralt innen 10. april. 

-- annonse --