-- annonse --
Trenerutdanning
JENTEKURS: Egne trenerkurs for jenter har vært en suksess mange steder. I november blir et en mulighet i regi av NFF Oslo. Foto: Terje Skeie
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Vi inviterer alle jenter og kvinner i kretsen til eget trenerkurs 28. og 29. november. Grasrottrenerkurs 1 består av både teori og praksis, og holdes hos Nordstrand over to dager: lørdag klokken 09-16 og søndag klokken 10-14, skriver NFF Oslo på sin hjemmeside.
  – Kurset er helt gratis, og vil gi en større trygghet enten du er trener for et lag, på fotballskole, fritidsordning eller kunne tenke deg å bli trener.

Kurset er en konsekvens av at NFF i sin strategiplan for 2020-2023 har som et klart satsingsområde å få flere kvinnelige trenere gjennom utdanningsløpet – og i aktivitet som trenere. 

  – Vi ønsker å få med oss enda flere jenter og kvinner som trenere på lag, og håper et eget trenerkurs vil være positivt for mange. Mange jenter er ivrige som trenere på klubbenes fotballskoler og fritidsordninger, og å gå på kurs vil kunne være med å gi en ekstra trygghet her eller gi motivasjon til å involvere seg i et av klubbens lag, skriver NFF Oslo på hjemmesiden. 
  – Trenere på jentelagene i klubbene, både junior- og seniorlag, oppfordres til å aktivt rekruttere spillere fra egne lag til å delta på kurset. Kanskje vil flere fra laget dra sammen, har laget noen ivrige spillere eller spillere som er skadet? Det vil bli en morsom helg der man blir kjent med andre jenter og kvinner på tvers av lag, og får et godt innblikk og trygghet i å være trener.

-- annonse --