-- annonse --
Trenerutdanning
I AKSJON: Daniel Berg Hestad er én av 32 trenere som har sin første UEFA A-lisenssamling denne uken. Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN, FOTBALL.NO
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

– Vi har en god tradisjon for å koble spillerutdanningstiltak med trenerutdanning. Her må trenerne legge opp og gjennomføre en økt etter et tema hver dag. I år er det landslagsskolen som danner rammen for øktene, forteller seksjonsleder for trenerutdanning i NFF, Dan Eggen, til fotball.no.
  Han kaller den norske modellen for samkjøring mellom spillerutvikling og trenerutdanning på denne måten for unik i internasjonal sammenhengen.
  – Det er veldig fruktbart og vi har jobbet med å utvikle konseptet slik at det skal være best mulig for alle involverte. Dette har vært en god setting lenge og vi mener samlingen blir bedre for hvert år.

Stor søkning

Eggen forteller om en A-lisens utdanning som stadig blir mer populær.
  – Søkermassen er stor og det har den vært i noen år. Interessen for å ta trenerutdanning øker og det kommer den sikkert til å gjøre i årene som kommer også. Vi har allerede utvidet tilbudet og vi vil sikkert måtte se på om det er mulig å utvide mer både på krets-, regionalt- og nasjonalt nivå fremover, fortsetter Eggen.

Uvant

En av deltakerne på årets kurs er Daniel Berg Hestad, og han innrømmer overfor fotball.no at overgangen fra spiller til trener er krevende, men spennende:
  – Det er en veldig uvant rolle for meg. Jeg har bare tre måneder bak meg som trener og har stort utbytte av å være her sammen med trenere med lang fartstid. Jeg lærer mye, sier Hestad til fotball.no.
  Han vet ikke om lærdommen blir brukt til en trenerkarriere på sikt.
  – Det er en annerledes hverdag og akkurat nå har jeg nok med å sette meg inn i det faglige og bli skolert. Jeg har mye å lære både teoretisk og på feltet. Jeg trenger erfaring og akkurat nå er det er veldig mye nytt og mange nye inntrykk.

Krevende

Dan Eggen fllger Berg Hestad og de 31 andre deltakerne tett gjennom kursuka i Porsgrunn, og sier:
  – Det er en krevende setting for trenerne som er annerledes enn den de har i klubben sin. Her har de en halvtime med en ny gruppe der de må forholde seg til noen definerte temaer. Om de får det til å fungere her i løpet av en halvtime, har de et veldig godt utgangspunkt for å lykkes i sin egen klubb.

• Les hele artikkelen på fotball.no.

-- annonse --