-- annonse --
Trenerutdanning
I GANG: Even Pellerud sammen med noen av deltakerne på UEFA A-lisens. Foto: NFF
Gjest
Av Christer Madsen, fotball.no

I høst skulle UEFA A-lisensdeltakerne vært samlet i Trondheim for første del av utdanningen. På grunn korona-situasjon valgte man derimot ikke å samle mange trenere på tvers av kretser. 

Fremfor å utsette ble det valgt en alternativ plan for å få en etterlengtet start på kurset, både med hensyn til nåværende deltakere og ikke minst påfølgende kurs.

– Samlingen ble derfor gjennomført gruppevis, hvor hver av veilederne samlet «sine» deltagere mer lokalt/regionalt. Samlingen ble gjennomført med faglig overlevering over Teams på dagtid med praksis på kveldstid, forteller fagansvarlig for etterutdannning Mathias Haugaasen, som sammen med seksjonsleder for topptrenerutdanningen, Per-Mathias Høgmo, har ansvaret for kursene.

Noe av det planlagte faginnholdet blir flyttet til andre samling i desember. Haugaasen forteller at temaet for denne samlingen handlet om referansen i spillet, med ulike dypdykk i eksempelvis analyse og spillmodell. Han er glad for at kurset er i gang og er fornøyd med gjennomføringen av første del.

– Samlingen ble på den måten mer komprimert og intensiv, og i mindre grupper enn opprinnelig planlagt, med åpenbare fordeler og ulemper sammenlignet med en fysisk samling av alle. Gitt premissene og rammene, samt at det var første gang vi gjennomførte en slik løsning, så vil vi vel si at det var en vellykket start på kurset, sier Haugaasen til fotball.no.

Utlysning av neste UEFA A-kurs kommer for øvrig i februar.

Når det gjelder de som har lisens som går ut dette året, har UEFA informert om at de blir automatisk godkjent for ett år ekstra på grunn av korona.

-- annonse --