-- annonse --
Trenerutdanning
NORSKE DELTAKERE: Tre av de norske deltakerne; Thomas André Ødegaard, Margunn Haugenes og Øyvind Nordtveit, på plass i Nyon. Foto: DAN EGGEN, NFF
Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist Fotballtreneren

907 40 551

Dette skjedde under en fire dagers fagsamling hos UEFA i Nyon, som en del av UEFA PRO-utdanningen.
  Fagprogrammet omhandlet temaer som ansees som svært relevante for trenere på europeisk toppnivå.

Høyt faglig nivå

– Samlingen kan karakteriseres som en allround-samling, der fokuset legges på mange forskjellige aspekter ved hovedtrenerrollen på internasjonalt nivå, temaer som i stor grad blir behandlet gjennom resten av våre studenters utdanningsløp. I tillegg til et gjennomgående svært høyt faglig nivå ligger samlingens styrke i den interaktive delen med de andre landenes deltakere, forteller ansvarlig for trenerutvikling i NFF, Dan Eggen til fotball.no.
  På agendaen sto også analyse av trender, lag og enkeltkamper i Champions League, samt de mest innflytelsesrike trenerne i turneringen, sto denne gangen på agendaen. I tillegg til at treneren som leder og beslutningstaker var et gjennomgangstema.

Treningsledelse

– De tre landenes deltakere ble utfordret på treningsledelse gjennomført på feltet i Nyon, der metodikk og gjennomføring ble diskutert grupper som ble satt sammen på tvers av nasjonalitetene. En svært interessant opplevelse for vår norske gruppe, sier Eggen videre til fotball.no.
  – Gruppene ble også utfordret på kampanalyse – og også her ble forskjellige landenes tilnærminger diskutert. De norske trenerne som var mest i ilden var Roger Naustan med eget assistentteam for anledningen, samt Eirik Horneland og Tom Mangersnes, som leverte svært gode seanser i plenum, avslutter Dan Eggen. 

-- annonse --